Ja det måtte vi prøve

Den Finske Lapphund har været samernes hyrdehund gennem mange hundrede år, den blev også brugt som selskabshund og vagthund hjemme på bopladsen - i dag bruges de mest til lydighed, agility som udstillingshund eller blot som familiehund.

Men nu havde jeg lyst til at se om Troja kunne finde ”drivet” frem og hyrde får, så turen gik til Camilla som har TipTopAussie i Holbæk. 

Troja og jeg i roundpenen

I roundpenen

Vi skulle starte var i roundpenen, hvor Troja skulle have snor på, så vi kunne se, hvordan hun reagerede på fårene og om hun blev tændt. Camilla fortalte hele tiden, hvad jeg skulle gøre. Da vi havde set, hvordan hun reagere, blev snoren taget af og træningen forsatte uden snor på.

Det var ikke det typiske hyrde instinkt

Første gang var i roundpenen viste hun ikke det typiske hyrde instinkt, det var mere mig, som hyrde fårene end hende, hun kiggede mere på 😉

Mor du kan bare hyrde de får der, så kigger jeg på.

Men hun faldt melodien

Dog var der korte øjeblikke, hvor hun blev tændt og fandt melodien. Jeg syntes, hun skulle have mere end en chance for at se om hun ikke kunne blive mere tændt. Så hurtigt fik vi aftalt en anden dag, vi kunne komme op til Camilla igen og prøve at hyrde.

Sådan skal det gøres Troja.

Det lykkes

Anden gang vi var hos Camilla, lykkes hende at holde fårene til mig fra den ene ende af folen til den anden ende, det var en kæmpe succes og der opstod en godt samarbejde mellem Troja og jeg.

Her har Troja helt styr på fårene.

Fuld fart på

Jeg glæder mig allerede til næste gang Troja og jeg skal afsted igen og jeg kan virkelig anbefale alle der har hyrdehund denne oplevelse.

Jeg kan kun sige rigtig god fornøjelse.